Fadderverksamhet

EFTERLYSNING 2020

Pandemisituationen innebär stora prövningar för våra samarbetspartners i Rumänien och de allra fattigaste, våra fadderfamiljer. Därför efterlyser vi ytterligare regelbundna givare här i Sverige. Summan är 1500 kr/halvår. Anmäl dig till Sandra Hugosson 0760254090.

INGEN KAN GÖRA ALLT-ALLA KAN GÖRA NÅGOT.

 

Bidragen till våra fadderfamiljer betalas per halvår. Det är alltså snart dags för dig som är fadder att betala in 1500 kr / familj för nästa halvår. Vill du bli fadder anmäl dig till Sandra Hugosson,0760/254090. Om du vill ändra ditt fadderåtagande på något sätt hör du också av dig till Sandra.

Bidrag  lämnas till bankgiro 227-4769 eller Swish 1231077429.

Nästa transport, JULTRANSPORTEN, till Rumänien går 21 november. Du kan lämna varor, paket och andra bidrag fram till 13 november. exempel på innehåll i paket: Klicka på länken nedan.

Inför Julen vill vi påminna om Julens budskap men också i praktisk handling påminna om Evangeliet om Julens stora gåva.

En stor fadderverksamhet med mottagare i Rumänien och faddrar i Sverige har byggts upp. Ett drygt 30-tal mottagare får kontinuerligt hjälp från familjer i Sverige. Familjepaket med matvaror och andra förnödenheter skickas med trailern  flera gånger varje år och en månatlig summa pengar förmedlas till varje familj. Familjepaket kan märkas med familjens namn, men man kan också packa allmänna paket som våra lokala medarbetare förmedlar till någon familj. En del mottagare med mycket stort behov har två faddrar i Sverige och kan få särskild hjälp. Vår rumänska partner besöker familjerna varje månad för stöd, upptäcka ev nya behov, diakonalt samtal och förmedling av gåvorna.

 Klicka på bilden så kan du läsa vad man kan packa i ett paket.

Här önskar vi att vi kunde hjälpa fler och nya faddrar är välkomna. Du kan berätta om du vill ha en mycket ung familj, tonårsfamilj eller äldre. Förskolan Solstrålen i Ölmstad har en ensamstående mamma som fadderfamilj och skickar trevliga saker som barnen gjort själva.

Hjälpverksamheten är inriktad på att inte passivisera utan stärka människor till ande, kropp och själ och att också hjälpa andra. För att vara fadder bidrar man med 1 500 kr/ halvår och vi tar gärna halvårs- eller helårsbetalningar för att minska administrationen och ha bra överblick.

En familj, som fått hjälp under några år och nu hjälper andra, renoverar sitt hus och tonåringen har startat en cykelverkstad .

Vi får många gåvor i stort och smått, som vi är tacksamma för. Det kan handla om gåvor vid högtidsdagar, begravningar, testamenten men också enskilda små spontana gåvor.

Till jul finns möjligheten att köpa ett speciellt Gåvobrev till Jul för Rumäniens barn.

.

 

Behovet är oändligt och varje litet bidrag är välkommet.

Ingen kan hjälpa alla. Alla kan hjälpa någon.

Bankgiro 227-4769

Swish 1231077429 Märk med vad som avses till exempel fadderverksamhet eller gåvobrev.

Ansvarig för verksamheten är Sandra Hugosson tel 0760 254090. Kontakta henne om du vill ge enstaka bidrag eller vill bli fadder.